Pin Curls? Ja!
X

Användarnamn

X

X

Sivletto-bloggen

Pin Curls? Ja!
Det är många som har frågat om hur man gör Pin Curls. Det är inte särskilt svårt, det är lite som att rulla håret utan hårrullar. Man fäster helt enkelt locken med en metallclip eller ett hårspänne. Bobby Pin är det engelska ordet för hårspänne, därav namnet.
 
Källa: A Girl and Her Hair, 1947  

Vad du behöver är..
  • En kam med pinnskaft.
  • En borste med naturborst
  • En näve clips eller hårspännen
  • Läggningsvätska ex. Papiljott
  • En hårcreme ex. Pointfix Magic eller en lätt vax ex. lila Sweet Georgia Brown
  • Lätt hårspray ex. Elnett
  • En snygg tunn sjalett
Börja med att tvätta håret och när det är nästan torrt fuktar du igenom det med en bra läggningsvätska. Vi har precis släppt vår egen läggningsvätska "Papiljott" som är passande produkt för just Pin Curls och andra former av läggningar.Plocka sedan en lock i taget och snurra runt ett par fingrar, fäst den sedan med toppen inåt med en clips. Tänk på att snurra inåt så att du får ett naturligt fall på lockarna. Sätt över en sjalett och låt det bli helt torrt innan du släpper ut dem. Det brukar ta en dag/en natt, torka de sista med hårfön om du har bråttom. Borsta igenom håret med en borste och forma till din frisyr med handen, använd ett tunt lager frisyrkräm/vax på handflatan för att forma, få bort frissighet och för att få upp glansen.

Spraya sist för att fixera frisyren. Använd inte alltför hård spray så att du lätt kan kamma igenom håret resten av veckan utan att dra ut lockarna. Använd torrschampoo om håret börjar bli fett efter några dagar.  Här finns ytterligare hårprodukter för damer!

Lycka till! //Madelin

(2012-02-01)
2012-02-01 @ 16:55:00
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden hmxm8P:
Kommentarer:
Fortsätt »
Nyheter
Våra favoriter
Era favoriter