X

Användarnamn

X

X
Premium Publishing - TIO I TOPP - med de utslagna På försök 1961-74
TIO I TOPP - med de utslagna På försök 1961-74 i gruppen Böcker / Livsstil hos Sivletto - Skylark AB (w7616)
Info: Ge ditt omdöme
Detta är den absoluta boken om Tio i topp! Det sägenomspunna, legendariska och älskade radioprogrammet som blev det i särklass mest betydelsefulla i svensk pophistoria! Programmet hade i mitten av sextiotalet cirka 3 miljoner lyssnare.

Varje lördag klockan 15.00 strömmade signaturmelodin »Hully Gully Twist« ur radioapparaterna och alla landets ungdomar lyssnade andäktigt på den spännande omröstningen, där man - i direktsändning - röstade fram veckans populäraste skivor med hjälp av nya uppfinningen mentometern. Och vem minns inte Carl-Eiwars spökröst med kulsprutesmatter och allt!

Tio i topp sändes mellan åren 1961 och 1974 och boken presenterar samtliga artister som fick in en skiva på listan - ja t.o.m. de som inte kom in utan bara kom till »På försök« finns med. Totalt i boken presenteras hela 946 artister med välresearchade och uppdaterade biografier.

Samtliga skivor som låg på Tio i topp - cirka 1500 st. - finns avbildade i boken! Alla 659 listorna - inkl. Sommartoppen - finns med så att Du lätt kan kontrollera vilka som var landets populäraste låtar t.ex. just den där lördagen 1967 då du själv kanske var med och röstade...

Boken bygger på flera års forskning och informationen är - för första gången - baserad på Sveriges Radios originalprotokoll som man lyckats återfinna.

Förord av Klas Burling och Svenne Hedlund.
Ny upplaga i färg
På svenska
Hårdband
Illustrerad i färg
560 sidor
Format A4
Premium Publishing

TIO I TOPP - med de utslagna På försök 1961-74

599 SEK / 99 SEK
Artnr:
w7616