X

Användarnamn

X

X
Big John - Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W i gruppen Udda-disk / Herr / Byxor hos Sivletto (w6977)
Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W
Big John Rare 008 - 000W
Info: Ge ditt omdöme
Det är ingen nyhet att Japan under flera års tid har producerat jeans av högsta kvalité, och vi känner oss stolta över att få presentera det äldsta jeansvarumärket från just Japan. Big John grundades 1940 och tillverkade bland annat slitstarka arbetskläder, och sedan starten så har varumärket vart inspirerade av de dåtida amerikanska arbetskläderna och de rebelliska jeansen som gjorde sig kända under 50talet. Och under alla dessa år så har Big John fortsatt producera jeans med denna tanke i fokus och deras motto är att kvalité går i första hand. Hållbara och bra sittandes jeans som med tiden kommer åldras på ett fantastiskt sätt.

Big John Rare är varumärkets spjutspets, en byxa som beskriver allt vad jeans var förr och vad ett par jeans även borde vara idag. Tillverkad på samma sätt som de såg ut på 40talet och med en otvättad denim av högsta kvalité. Passformen sitter, precis som vi föredrar det, med en bra höjd på midjan samt helt raka ben, och tittar man närmre på dessa till synes vanliga 5ficks jeans så ser man att smarta lösningar och funktionellt tänk gömmer sig bakom alla detaljer såväl invändigt som utvändigt. Och det är just dessa detaljer som får oss att uppskatta dessa jeans så mycket som vi gör.

Några detaljer är bland annat att dessa byxor sys med genomgående lockstitch-sömmar, vilket innebär att det är den typen av söm som användes innan kedjesömmen blev standard, en liksidig söm som håller att slitas på under en långtid framöver, och även samma söm som användes på jeans under tidigt 1900tal. De gula sömmarna är tillverkade av 100% bomull men jeansen är även konstruerad med en dåld blå sömm som är tillverkad av 100% polyester, man kan med andra ord säga att det kommer att vara svårt att slita ut sömmarna på dessa jeans. Gylfen är konstruerad med stadkant (selvedge) på insidan, vilket innebär att ingen synlig fåll finns här. Fickpåsarna är tillverkade av tjock men mjuk bomull, vilket innebär att de kommer att hålla under en lång tid och baksidan av såväl knappar som nitar har stärkts upp med indigo färgat läder, även det en detalj som användes på jeans främst under 1800talets slut men som med tiden ansågs överflödigt, om det håller bättre eller ej kan vi inte svara på men det är i alla fall en välgjord detalj som endast syns på insidan av dessa jeans.

Material: 100% Bomull
Detaljer av indigo färgat renskinn
Mycket hög standard på såväl sömnad som kvalité
Osanforiserad: Shrink to fit, kommer krympa ca 9% vid första tvätt
Gylf: Knappgylf
Selvage: Ja
Denim: 100% 15.5oz Amerikansk bomull
Knappar tillverkade av järn
Midja: Normal/Hög
Ben: Raka
Storlekar: Normala, men tänk på att de krymper så ta gärna en storlek större
True to fit: Ja

Tillverkade i Japan
Big John

Big John Rare 008 - 000W

Artnr:
w6977
Välj storlekW33/L34W31/L34
Kampanj:
Antal:
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Mer från Big John
Andra köpte även: