När rocken kom till Sveg
X

Användarnamn

X

X
No Brand - När rocken kom till Sveg
När rocken kom till Sveg i gruppen Rea! / Böcker och tidningar hos Sivletto - Skylark AB (w7561)
Info: Ge ditt omdöme
Många har berättat historien om hur rock´n roll för alltid förändrade den svenska ungdomskulturen i mitten av femtiotalet. Nästan alltid har berättelsen utspelat sig i ett storstadsperspektiv. 1956 tog det månader för en ny skiva att med båt från USA ta sig via storstäderna vidare med tåg eller buss ut i det glest bebyggda Sverige. Trots det skedde en dag något mycket märkligt på en liten ort i Härjedalen. Bara någon knapp vecka efter Elvis genombrott i det stora landet i väst, letade sig den amerikanska drömmen på något märkligt sätt ända till skyltfönstret för Söderqvists Bokhandel i den lilla avlägsna orten Sveg.

Plötsligt låg revolutionen från Memphis där som en fortfarande odetonerad bomb i form av en till synes helt oskyldig stenkaka. Hur detta kom sig och många andra historier, berättas av Torgny "Kingen" Karlsson i hans bok "När Rocken kom till Sveg".

Boken "När Rocken kom till Sveg" innehåller även en CD med 13 nyskrivna låtar. Samtliga bidragande artister och låtskrivare kommer från Härjedalen och har varit aktiva genom olika decennier - från 50 till 2000-talet.
155 sidor
25 x 18 x 2 cm
Text på svenska
 No Brand

När rocken kom till Sveg

250 SEK / 65 SEK
Artnr:
w7561
Andra köpte även: