X

Användarnamn

X

X
Underground - Underground Fringe Loafer
Underground Fringe Loafer  i gruppen Rea! / Dam / Damskor hos Sivletto - Skylark AB (w7528)
Underground Fringe Loafer
Underground Fringe Loafer
Underground Fringe Loafer
Underground Fringe Loafer
Info: Ge ditt omdöme
Creepers - eller Brothel Creepers som de egentligen kallas har sitt ursprung i åren efter andra världskriget. Soldater som återvänder från kriget i Nordafrika hade slitna mockakängor med slitstark crepesula. Efter kriget så sökte sig många av dessa män till mindre nattklubbar i London i närheten av Kings Cross och Soho, man kunde se dem fortfarande bärandes armekängorna med crepesulor, dessa blev sen kända som Brothel Creepers.

På femtiotalet togs de upp av Teddy Boys och bars i kombination med stuprörsbyxor och så kallade drape jackets. Modellen har genom åren förknippats med rock n roll samt en alternativ livsstil. I slutet av 1970-talet blev de även ikoniska inom punk-rörelsen.

Underground har tillverkat creepers i över 25 år, och varumärket är idag känt som de ledande Creepers-tillverkarna inte bara hemma i Storbritannien utan i hela världen. Skorna har utvecklats med de ursprungliga Creeper-sulorna men med åren i en mängd olika utföranden.

Undergrounds rykte om att producera originella creepers i hög kvalité har genom åren även uppmärksammats av många band som valt att förtydliga sin identitet med skor från Underground såväl på scenen som privat.

Klassisk Creepersko i loafermodell för damer, tillverkad i svart mocka med en tå av leopardimitation och en tjock Creepersula.

Tillverkade i England

Underground Fringe Loafer

Artnr:
w7528
Välj storlekEUR 35,5 / UK 3EUR 38 / UK 5
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Andra köpte även: