X

Användarnamn

X

X
Indigofera - Indigofera Clint Natural Indigo Limited
Indigofera Clint Natural Indigo Limited i gruppen Unionville / Jeans hos Sivletto (w10760)
Indigofera Clint Natural Indigo Limited
Indigofera Clint Natural Indigo Limited
Indigofera Clint Natural Indigo Limited
Indigofera Clint Natural Indigo Limited
Indigofera Clint Natural Indigo Limited
Info: Ge ditt omdöme
Det handlar helt och hållet om tyget. Inte nog med att Clint från Indigofera är en fantastiskt fin byxa med en väldigt bra klassisk passform så har man i detta fall valt att fokusera på just materialet och dess infärgning. Indigofera har tagit sitt namn från den växten som används för att just framställa det blå pigmentet som vi känner vid namnet Indigo. Denna växt går under namnet "Indigofera tinctoria" och än idag har man inte kunnat kartlägga exakt hur länge människan har haft kunskap om att just denna växt kan bearbetas för att skapa blå färg, en sak är säker och det är att den kunskapen sträcker sig långt bak i mänsklighetens historia, mycket längre bak i tiden än arbetsbyxan som vi idag kallar jeans.

Att frambringa den blå färgen från indigo-plantan är ingen enkel match och det kräver mycket bearbetning och när man väl är redo att färga så krävs det många dopp i badet för att sakta men säkert skapa en fin naturlig blå indigofärg. Detta medför också att naturlig indigo har en annan nyans än den syntetiska som används idag och nyansen kan komma att skifta mellan blått och grönt på ett väldigt fin sätt. Självklart så kommer den även att slitas lite annorlunda och ge en mer grön nyans när den används mycket.

En intressant kurriosa är att denim-material som vi känner till idag har nästan aldrig färgats med just naturlig indigo eftersom det syntetiskt framställda pigmentet uppfanns redan under det sena 1800-talet och kom att ta över marknaden för hur man kom att färga denim. Den syntetiska indigon har samma egenskaper och består även den av blå molekyler som fastnar i materialet men som med tiden gnuggas bort och skapar de fina slitningarna som vi gillar så mycket. Syntetisk indigo är helt enkelt lättare att jobba med och ger ett jämnare resultat.

Indigofera har valt att tillverka denna limiterade upplaga av modellen Clint i ett denim-material från Japan som helt och hållet färgats med naturlig indigo. Vävt i en extremt liten mängd på de gamla shortloom-vävstolarna.

Material: 100% Organisk bomull
Shrink to prima fit: Räkna med ca 5% krympning i midjan, samt ca 10% på längden
Gylf: Knappgylf
Nitar: Kopparnitar av solid koppar
Selvage: Ja
Denim: 13oz red line japansk selvage färgad med 100% naturlig indigo
Midja: Normal hög
Ben: Raka
Storlekar: Normala
Tillverkad i Portugal
Indigofera

Indigofera Clint Natural Indigo Limited

Artnr:
w10760
Välj storlekW31/L36W32/L36W34/L36
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: